2 juli 2020

E10 Training geeft sinds de oprichting small group trainingen aan kinderen. Hilmar en Froukje, de trotse ouders van Tynan Aukemak, geven we hierbij het woord:

De eerste kennismaking
Tynan Aukema is als klein jongetje begonnen met trainen bij Etien. Met 6 jaar trainde hij al voor de gezelligheid met zijn zus mee. Links en rechts was toendertijd al erg lastig om uit elkaar te houden. Tynan was destijds zo klein dat Etien op zijn knieën moest zitten om hem te kunnen laten slaan. Hij vond het gelijk super leuk Toen Tynan 8 jaar werd  begon hij serieuzer te trainen. Met 8 jaar heeft hij zijn eerste gala in de Brinkhof gevochten, dit was een demo wedstrijd. Hij vond dit zodanig leuk dat we rustig verder zijn gegaan met trainen.  Hij trainde naast het voetbal 2 a 3 keer per week met Etien. Meestal 2 keer in de groep en 1 keer privé. Van daaruit kwamen er meer wedstrijden en daar doet hij graag aan mee.

Het trainen en de wedstrijden hebben Tynan veel gebracht
Tynan is dyslectisch en kon op school niet goed meekomen met lezen. Voordat je uiteindelijk getest bent en de benodigde hulp krijgt ben je vaak jaren verder. We wisten dus eerst niet wat er aan de hand was, alleen dat Tynan niet kon lezen. Hij vond dit frustrerend. Hij werd niet gepest, maar voelde zich anders en onzeker. Door het boksen en de mentale ondersteuning werd Tynan zowel geestelijk en lichamelijk sterker. Hij had een uitlaadklep gevonden. Hij is zeker op het schoolplein geen vechtersbaas, maar kon nu in ieder geval goed voor zichzelf opkomen en deze zekerheid inclusief de uitstraling zijn voldoende.

Toptalent in de sport
Naast het boksen, keept Tynan in de hoofdklasse. Hij is aangenomen op de top sport talenten school. Hier gaat hij zich focussen op boksen en keepen. Uiteindelijk hoopt hij met 1 van deze sporten zijn boterham te kunnen verdienen. Misschien als top sporter en anders als trainer begeleider.

Sterk en vrolijk
Kortom het trainen met Etien heeft Tynan veel gebracht. Hij is er een zekere, sterke en vrolijke jongen van geworden. We zijn blij voor de keuze destijds en de professionele begeleiding, die hij krijgt.

Small Group trainingen voor kinderen, iets voor uw kind?
Sporten op jonge leeftijd heeft een positieve effect op het zelfvertrouwen van elk kind. Wij helpen kinderen sportief bezig te zijn en een positief zelfbeeld te ontwikkelen of juist vast te houden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het sporten leuk en gezellig is, hierdoor zal je kind spelenderwijs vooruitgang boeken.